Previous | Next

Appartement type E Amsterdam

Amount € 532.369 v.o.n.

Save property
This apartment is Sold

Description

*Er zijn geen appartementen meer beschikbaar*

Wil jij graag wonen in een ruim, betaalbaar appartement van jouw eigen ontwerp? Met een groot privé-terras en een gemeenschappelijke tuin? En dit allemaal in Amsterdam én op steenworpafstand van het strand?! Kan dit? Ja!
Op Centrumeiland ontwikkelen wij CPO BAKSTAYN, de laatste CPO zelfbouwkavel van het eiland. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap wat betekent dat we met de bouwgroep optreden als projectontwikkelaar. Dit is hard, maar ook erg dankbaar werk. Op deze manier houden we de kosten voor de woningen laag en hebben we maximaal invloed op kwaliteit, leefbaarheid, duurzaamheid én uitstraling van onze nieuwe woningen. We zitten nu in de laatste fase van het ontwerp van het gebouw en de tuin, maar er is nog volop ruimte om je eigen appartement naar wens in te kunnen richten.
Wij zijn een diverse groep Amsterdammers die verschillen in leeftijd, achtergrond en huishoudsamenstelling. Diversiteit is wat onze stad zo mooi maakt. We bouwen om te blijven en daarom staat betaalbaarheid van de woningen op nummer één.

Er zijn nog 4 beschikbare woningen van tussen de 81 m2 en 125 m2.

In de buurt:
- Strand op 5 minuten loopafstand
- Basisschool op 2 minuten loopafstand
- Tram op 2 minuten loopafstand (per tram 25 minuten naar Amsterdam Centraal)
- Horecavoorzieningen op centrumeiland en op het strand

Parkeerplaats
De vier nog beschikbare appartementen worden verkocht met een parkeerplaats. Een parkeerplaats kost € 30.000 excl erfpacht. Heb je zelf geen auto? Dan kun je de parkeerplaats verhuren aan een andere bewoner van CPO Bakstayn.

Kenmerken van ons ontwerp:
- Wij realiseren 18 appartementen. De groottes variëren van 55 m2 tot maar liefst 125 m2. Er zijn zowel gelijkvloerse appartementen als maisonnettes. Alle woningen hebben een fraaie en zonnige buitenruimte. Door de grote diversiteit in woningtypen trekken we een verscheidenheid aan mensen aan in verschillende fases van hun leven. Zo zijn we een weerspiegeling van de diversiteit van de stad;
- Wij zorgen voor energie neutraal wonen door o.a. zonnepanelen, aansluiting op het WKO-systeem en HR++ beglazing. Met energie label A++++ zijn we klaar voor de toekomst;
- Als liefhebbers van Amsterdamse architectuur, laten we ons inspireren door de Amsterdamse school en de baksteen. De kenmerken van deze stijl zijn door de Architecten vertaald naar een modern ontwerp;
- Het gebouw nodigt uit elkaar en de mensen uit de buurt te ontmoeten. We creëren een gezamenlijke ruimte en een binnentuin waar we samen gebruik van maken.
- Het gebouw is straks rainproof, klimaat adaptief en natuur inclusief.

Hoe wil jij wonen?
- Het ontwerp biedt maximaal flexibiliteit om je eigen woning in te delen doordat de buiten muren van de appartementen tevens de draagmuren zijn. Zo kun je dus zelf bepalen hoeveel slaapkamers/badkamers/werkkamers je wilt en of je bijvoorbeeld liever een dichte of open keuken hebt;
- De richtprijzen zijn vrij op naam en gaan uit van een basisprijs voor de woning met binnenwanden, deuren, elektra- en leidingwerk, vloerverwarming, meterkast en WKO-systeem. Reserveer dus ook nog een bedrag voor de afbouw; vloer- en muurafwerking, badkamer en keuken;
- Je krijgt twee individuele sessies met architect Time to Access om de indeling van je appartement op maat te maken;
- Ook krijg je een individuele sessie met Land of Plenty om je groene buitenruimte te ontwerpen. Zo hebben we straks een groen en natuurinclusief gebouw.
- De vier nog beschikbare appartementen worden verkocht inclusief parkeerplaats. Een parkeerplaats kost € 30.000 excl erfpacht. Heb je zelf geen auto? Dan kun je de parkeerplaats verhuren aan een andere bewoner van CPO Bakstayn.

Planning
Het gebouw is nog steeds in de ontwikkelfase. Op dit moment zitten we in de afronding van de Definitieve Ontwerpfase. De bouw gaat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 van start en de verwachte oplevering is in het tweede kwartaal van 2025.

Prijzen en voorfinanciering
De koopsommen voor de 4 beschikbare appartementen lopen uiteen van circa € 430.000 tot aan € 660.000 v.o.n. en op basis van een jaarlijkse canonbetaling. Voor de hoogte van de canon kun je vooralsnog uitgaan van circa € 25 per m2 per jaar. Afkoop is eveneens mogelijk.

Je moet er rekening mee houden dat de prijzen nog voorlopig zijn. Het is immers een CPO en dat betekent dat er nog wat zaken - in gezamenlijk overleg - kunnen worden aangepast. Dat kan van invloed zijn op de prijzen. Rond Juni 2023 staan de prijzen vast. Ook moet je rekening houden met een deelname fee en voorfinanciering nog voordat er gebouwd gaat worden. De makelaar en de CPO kunnen je er meer over vertellen.

Kun je niet wachten om mee te doen?
Meer over CPO BAKSTAYN is ook te vinden op de gelijknamige website, dan krijg je een nog beter beeld van de mogelijkheden. Ben je geïnteresseerd in deelname, neem contact op met de makelaar en laat je informeren en inspireren. Op 17 mei wordt er een informatieavond georganiseerd. Wil je hier bij zijn? Meld je dan aan via de makelaar.

The sales information has been compiled with care. However, we accept no liability for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All stated dimensions and surface areas are indicative. The buyer has his own obligation to investigate all matters of importance to him. With regard to this property, our office is the seller's estate agent. We advise you to engage an NVM/MVA Estate Agent, who will assist you with his expertise in the purchase process. If you do not wish to engage professional assistance, by law you consider yourself expert enough to oversee all matters of importance. The General Consumer Conditions of the NVM apply.
Read full description

Features

Build number
16

Transfer of ownership

Available at
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Upper-floor apartment
Building type
Upper-floor apartment
Year of construction
2025

Details

Building plot ready for construction
No
Open porch
No
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No

Surface Area and Volume

Floor space
100 m²
Volume
270 m³

Layout

Number of rooms
3
Number of bedrooms
2
Number of floors
1
Number of floors
1

Insulation and heating Insulation and heating

Insulation Forms
volledig geisoleerd
Heating type
Heat pump
Hot water installation
Geothermal energy

Outside Area

Garden type(s)
No garden
Main garden at the back
No

Storage space

Facilities
Fibre optic cable, Elevator, Mechanical ventilation system, zonnepanelen
View all features

Map Appartement type E Amsterdam

Share this property