previous | next

Windroosplein 194 AMSTERDAM

Asking price € 439.000 k.k.

Save property
This apartment is sold

Description

Bijzonder en mooi gelegen, courant ingedeeld, driekamerappartement (81 m2) op de begane grond van het unieke Vierwindenhuis.

Het appartement heeft een terras aan de voorkant gelegen en grenzend aan de 3 kamers

Het Vierwindenhuis ligt in het rustige deel van het centrum tussen het Scheepvaartmuseum en de Czaar Peterbuurt en is een complex uit 1989 met een binnentuin en een buitentuin.
Het is een project van de Amsterdamse filosoof Fons Elders en de Florentijnse architect Piero Frassinelli, en bestaat uit 89 koopwoningen.
Het Vierwindenhuis bezit vier gemeenschappelijke ruimtes, die door bewoners beheerd worden.
Deze ruimtes, in de hoeken van het gebouw, hebben ieder een eigen functie, gekarakteriseerd door één van de vier oerelementen: In de Zuid hal (groen/lucht), is een theater gevestigd met entree via de binnentuin. In de Oost hal van het Vierwindenhuis (geel/aarde) bevindt zich een hal met wintertuin. De Noord hal (blauw/water) heeft een sauna, beschikbaar voor privégebruik (saunamunten) en er staan enkele fitnessapparaten. De West hal (rood/vuur) bevat een café en expositieruimte.
De dakterrassen zijn voor alle bewoners toegankelijk en de actieve en enthousiaste vereniging organiseert samen met vrijwilligers o.a. wekelijks gezamenlijke maaltijden, concerten en exposities en een jaarlijks Zomerfeest in de binnentuin

Omgeving
Het Vierwindenhuis ligt aan het Windroosplein in het oostelijke gedeelte van het centrum op het rustige schiereiland Wittenburg, nabij het Scheepvaartmuseum, de Hoogte Kadijk, de Czaar Peterstraat en de Plantagebuurt.
In de nabije toekomst komt hier ook het nieuwe Oostenburg/VOC kade buurt bij.
Ook Artis, de Centrale Bibliotheek, de Indische Buurt, de Dappermarkt, Zeeburg en het Tropenmuseum liggen in de directe omgeving.
Boodschappen kun je doen bij de Albert Heijn op de Kleine Wittenburgerstraat of bij een van de vele speciaal zaakjes in de buurt. Er zijn vele hippe en gezellige restaurants en cafés, en Brouwerij 't IJ heeft zijn eigen proeflokaal en zonnig terras.
Via de Piet Heintunnel of de IJtunnel is er een snelle en directe verbinding naar de Ring A10.
Tramlijnen 26 en 7 en bus 22 bevinden zich op loopafstand en Centraal Station en station Muiderpoort liggen op enkele minuten fietsafstand.

Indeling
Op de Begane grond vind je de gemeenschappelijk entree met de brievenbussen; maar ook het appartement ligt geheel op de begane grond.
Via de voordeur kom je in de hal met toegang tot de vertrekken.
De 3 kamers liggen op een rij aan de voorkant en hebben elk een eigen deur naar het terras en bestaan uit een heel gezellige woonkeuken voorzien van inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, een gaskookplaat (Boretti), een elektrische oven, koelkast en aparte vrieskast (Liebherr) en op maat gemaakte kasten.
De overige 2 kamers zijn op dit moment in gebruik als aparte woonkamer en slaapkamer, je zou ze ook beide als slaapkamer kunnen gebruiken. Ook de woonkamer heeft een speciaal op maat gemaakte kast.
De badkamer is voorzien van (inloop)douche en een wastafel. In de gang bevindt zich de wasmachine en het toilet. In de aparte berging kun je de droger plaatsen.

Bijzonderheden
Oppervlakte appartement 81,3 m2 (NEN 2580 rapport aanwezig);
Aparte Berging op de begane grond
Oppervlakte berging 4,4 m2 (NEN 2580 rapport aanwezig);
Het appartement grenst aan een terras van ca. 18 m2 (niet mee gesplitst) op het oosten gelegen
Bouwjaar 1989;
Volledig dubbel glas;
Erfpacht is voor 50 jaar afgekocht tot 15 mei 2038, omzetting naar eeuwigdurende erfpacht is aangevraagd;
Actieve en financieel gezonde VVE, professioneel beheerd door Velzel VvE Diensten, de servicekosten bedragen € 149,76 per maand;
Het complex bestaat uit 89 koopappartementen, een aantal bedrijfsruimtes en vier gemeenschappelijke ruimtes;
Toplocatie in Stadsdeel Centrum nabij Artis, Scheepvaartmuseum, Czaar Peterstraat en nieuwe in ontwikkeling zijnde Oostenburg/VOC terrein;
Rustige autoluwe buurt; parkeervergunning direct te verkrijgen
Bijzonder gebouw met binnentuin en gemeenschappelijke ruimtes;
Oplevering in overleg;

De verkoopinformatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld doch voor de juistheid van de inhoud kunnen wij niet instaan en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend. De inhoud is puur informatief en mag niet worden beschouwd als een aanbod. Daar waar gesproken wordt over inhoud, oppervlakten of afmetingen moeten deze worden beschouwd als indicatief en als circa maten. U dient als koper zelf onderzoek te verrichten naar zaken die voor u van belang zijn. Wij raden u in dat verband aan uw eigen NVM-makelaar in te schakelen.
Read full description

Features

Transfer

Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Apartment/apartment block
Construction type
Existing property
Year of construction
1981-1990

Surface Area and Volume

Usage area Living
81 m²
Building-related outside
18 m²
External storage space
4 m²
Gross volume
290 m³

Layout

Total number of rooms
3
Number of bedrooms
2
Number of bathrooms
1
Facilities
mechanical ventilation system, TV cable

Energy

Energy rating
Klasse C
insulation
fully insulated
Heating type
boiler
Hot water
boiler
Type boiler
Intergas HR-E
Boiler year
2019

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
N
Index number
2
Lot
3888
Ownership structure
Leasehold property
Lease expires
2038-05-15

Outside Area

Location
On a quiet road, Sheltered location, In a residential neighbourhood
Garden type
Sun terrace
Garden
east, 1.50 x 12 m
Surface area
18 m²
Accessible via back
no

Parking

Type of parking
Parking permits
View all features

map Windroosplein 194 AMSTERDAM

Share this property