previous | next

Fonteinkruidstraat 56 AMSTERDAM

Amount € 975.000 v.o.n.

Save property
This apartment is sold

Description

*** Open Huis op donderdag 18 maart en woensdag 24 maart van 15.30 tot 17.30 uur. Kom langs, maar maak wel even een afspraak. Zo houden we het in het kader van corona veilig ***

Prachtig licht en ruim vierkamerappartement op een toplocatie in Buiksloterham, pal aan het Johan van Hasseltkanaal. De ruimtelijke beleving komt mede door de extra plafondhoogte van maar liefst 3 meter.

Het appartement van 149 m2 op de eerste verdieping is onlangs opgeleverd. Alles is spic en span. Het is er een en al licht en zicht met de oriëntatie op de zon- en de waterzijde. Licht komt al vroeg in de ochtend het appartement binnen aan de zuidoostzijde, om door te gaan, tot in de avond, naar de voorzijde, die op het zuidwesten is gericht. De woning heeft niet alleen een vrije hoogte van maar liefst drie meter, maar ook een fraaie, zichtbare houten draagstructuur met een industrieel, betonnen plafond, verdiepingshoge ramen en minimaal 29 m2 buitenruimte. De buitenruimte is de gehele dag voorzien van zon en vanuit de woonkamer bereikbaar door maar liefst vier enorme schuifpuien.

De indeling - naar een ontwerp van de architect Tom Frantzen - is er één van comfort en luxe. En van openheid.
Via de entree kun je twee kanten op. Rechtdoor naar de royale living met open keuken, onderwijl kijkend naar het weidse uitzicht over het Johan van Hasseltkanaal. Of de andere kant op naar de drie slaapkamers. Daarbij loop je in wezen rondom een blok met een badkamer, een toilet, de ruime berging annex technische ruimte en de garderobe.

De ruime living is gericht op de waterzijde. De breedte telt ruim 13 meter. De min of meer open keuken sluit direct op de woonkamer aan. Voor de keuken zijn de voorbereidingen getroffen voor een kookeiland.
Daarnaast volgen drie ruime slaapkamers, waarvan de grootste een eigen badkamer en-suite heeft. De hal bij de slaapkamers is dusdanig breed dat er ruimte is voor een enorme kastenwand.

Het appartement wordt aangeboden zonder keuken, sanitair en tegelwerk. Die kun je naar eigen smaak kiezen.

Buiten
De buitenruimte speelt een belangrijke rol. De loggia is waanzinnig, ruim 29 vierkante meter. Op het breedste deel is deze loggia ruim drie meter breed. Je hebt dus alle ruimte voor een lekkere zithoek of een grote tafel. Boven de glazen balustrade zitten glazen vouwpanelen, die je kunt openklappen. Zo kun je met een beetje zon op een mooie winterdag al buiten zitten. Je zit bovendien heerlijk uit de wind. En nog steeds heel zonnig!

Duurzaam
Door het toepassen van onder andere dubbel glas, zonnepanelen, warmte accumulerende loggia's en hergebruik van regenwater voor toiletspoeling wordt het gebruik van energie en drinkwater zo klein mogelijk gehouden.
Duurzaam in materiaal, energiegebruik en toekomstig gebruik.

Buiksloterham - circulair
Buiksloterham is een nieuwe woonomgeving en kenmerkt zich door opvallende architectuur. Dat komt omdat veel van de complexen en woningen in de directe omgeving door particulieren, al dan niet in collectieve vorm, zijn ontwikkeld en gebouwd. Dat maakt de locatie extra aantrekkelijk.
In Buiksloterham wordt de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen gemaximaliseerd en waardevernietiging geminimaliseerd. In het geval van Top-Up: het gebouw kan over 100 of 200 jaar uit elkaar worden gehaald en alle grondstoffen zoals hout, beton en aluminium kunnen worden hergebruikt.

Karakteristieken appartement:
+ 149 m2 woonruimte
+ een ruime living met open keuken met kookeiland
+ drie royale slaapkamers en twee badkamers
+ veel ruimte voor kasten
+ 3 meter vrije plafondhoogte
+ hoekligging met zuidoost- en zuidwest-oriëntatie
+ aan het water
+ 29 m2 buitenruimte
+ zichtbare houten draagstructuur
+ duurzaam en circulair

Koopsom
De koopsom bedraagt € 975.000 v.o.n. INCLUSIEF afgekochte erfpachtcanon tot 15 mei 2046.
De aankoop van een een parkeerplaats is verplicht. De koopsom v.o.n. voor een parkeerplaats bedraagt € 39.000,- v.o.n. eveneens inclusief afgekochte erfpachtcanon tot 15 mei 2046.

Bezichtigen?
Bel ons voor een afspraak en we laten dit bijzondere appartement graag zien.
Read full description

Features

Transfer

Service costs
€   250 p/m
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Construction type
New development
Year of construction
2020
Roof covering
flat roof
Roof material
bituminous roofing
Approvals
Woningborg warranty certificate

Surface Area and Volume

Usage area Living
149 m²
Building-related outside
29 m²
Gross volume
450 m³

Layout

Total number of rooms
4
Number of bedrooms
3
Number of bathrooms
2
Facilities
fibre optic cable, elevator, mechanical ventilation system, natuurlijke ventilatie, sliding (patio) doors, TV cable, zonnepanelen

Energy

insulation
fully insulated
Heating type
district heating
Hot water
district heating

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
K
Index number
4
Lot
11084
Ownership structure
Leasehold
Lease expires
2046-05-15
Location
On a quiet road, By a waterway, Waterside, In a residential neighbourhood, Freestanding , Unobstructed views
Type of garage
geen garage

Parking

Type of parking
Parking garage
View all features

map Fonteinkruidstraat 56 AMSTERDAM

Share this property